Езиковите игри са пътят към приятното обучение

Вярно е, че децата много по-бързо научават чужд език. Още по-лесно е, когато обучението им преминава под формата на игра. Тогава малките палавници неусетно започват да общуват със своите връстници и паралелно трупат полезни знания.

Една от най-добрите извънучебни форми за чуждоезиково обучение е детският лагер. Ваканцията е време за игри, но те могат да вървят ръка за ръка с усвояването на нова лексика и граматика в реална среда. Няма дете, което да се откаже от вълнуващите лагерни приключения, които са далеч от градското ежедневие, макар и да са съпътствани от  специализирани уроци.

Предимството на езиковите лагери е, че в тях се включват висококвалифицирани преподаватели, които са амбицирани за по-кратък период от време да предадат максимално повече знания. От друга страна, децата са много по-спокойни, защото ги няма задължителните оценки, училищни срокове, контролни и класна.

Лагерът е ваканционно забавление, което винаги е изпълнено с много игри и активности сред природата, по време на които  мъниците може да учат нови думи и модели на комуникация.

Основен метод в чуждоезиковото обучение на по-малките са детските езикови игри. Приятните занимания са особено подходящ начин за по-притеснителните ученици, които се стресират дали ще се справят с поставените задачи. В лагерна обстановка тези страхове ги няма и общуването между връстниците е лесно и приятно.

Най-добрите лагерни школи организират своята дейност на места, на които децата да могат да прекарат няколко зареждащи дни от своята ваканция с много увлекателни дейности, спорт, развиване на умения и интересни за тях активности.

Планината и морето са най-предпочитаните дестинации, защото там има възможност за разнообразна програма и пълноценна почивка. Сред природата се организират питници, спортни надпревари, отборни игри. Двигателната активност е задължителен елемент за тяхното развитие и здраве.

По време на езиковите лагери, игрите са начин за забавление и за обучение. Лагерниците имат възможност да общуват 24/7 и да упражняват в реална среда научените нови думи, граматически и стилистични правила.

В България лидер сред чуждоезиковите лагери е Лъки Кидс. Той е специализиран в обучението по английски език. Международният лагер се провежда в любимия курорт на родни и чуждестранни туристи Банско.

Ежегодно в Лъки Кидс се включват десетки момчета и момичета, които са на възраст от 5 до 14 години. Петзвездният апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс е луксозният комплекс, където отсядат лагерниците. Отличните условия са гарант за пълноценната и безопасна почивка на децата.

Предимствата на лагера са прекрасните природни дадености, екипът от доказани професионалисти и безупречните битови условия. Освен това няма изрично условие участниците в Лъки Кидс да покриват определена ниво по английски език. Цялата програма е изцяло съобразени с индивидуалните познания и потребности на децата. Целта е да се даде възможност на всеки да разкрие максимално добре своя потенциал.

игри

Родителите могат да са напълно спокойни за своите деца и да получават обратна информация за ежедневните им занимания и постигнатите резултати по време на чуждоезиковото обучение. Под формата на игри децата се справят отлично с различни проекти и задачи.

Наред с това те могат да творят в арт занималните и да практикуват различни спортове, като конна езда, риболов, плуване, колоездене, народна топка, футбол и много други.

Обучението в лагера продължава една или две седмици, което се определя от желанието на самите участници. Много често някои от тях се записват два или повече пъти в рамките на една ваканция, защото Лъки Кидс се превръща в тяхното любимо място.

Възрожденският град Банско е място с богата история и култура. Лагерниците задължително посещават местните музейни експозиции, запознават се с традициите на региона. Не по-малко впечатляващи са природните дадености. В района на Банско са някои от известните ни забележителности като най-старото дърво у нас – Байкушевата мура или връх Вихрен – вторият по височина в България.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button