Кои пътища ще бъдат ремонтирани в Троянска община

Кои пътища  подлежат  за ремонтни дейности на територията на община Троян и област Ловеч са публикувани в сайта на Агенция пътна инфратруктура. Публикуван е проектът на програмата за ремонти на републиканските пътища в страната за 2022 г.

Предвижда се да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от държавния бюджет и приходите от тол таксите. За област Ловеч е предвидено да бъдат обновени 167.617 км, четем в сайта на АПИ.

Предстои текущ ремонт на пътя Дълбок дол – Голяма Желязна.

Тази година трябва да се направи основен ремонт на главен пъти пловдивския участък на прохода Кърнаре – Троян II-35 от село Кърнаре до административната граница с област Ловеч.

Републикански път I-4 е първокласен път от Републиканската пътна мрежа на България с направление от запад изток в Северна България, преминаващ по територията на 5 области: Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка и Шуменска област

Цитираните участъци са предвидени за спешен ремонт. До края на януари гражданите могат да дадат свои предложения за включване и на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button