Милена Тодорова: За мен ще бъде чест и отговорност да нося българския флаг

Милена Тодорова от Троянбиатлон и сноубордистът Радослав Яков ще носят българския флаг на церемонията по откриването на зимните Олимпийски игри в Пекин на 4 февруари.

За Радослав Янков това ще бъде трето участие на Олимпийски игри, докато Милена Тодорова ще се състезава за втори път на най-големия спортен форум. Тя обаче може и да не носи флага, тъй като на следващия ден, 5 февруари, е предвидена за старт в смесената щафета.

Въпреки това троянката е щастлива от гласуваното доверие.

„За мен ще бъде чест и отговорност да нося българския флаг. Честно казано за мен бе изключителна изненада, че съм избрана, но в същото време съм изключително щастлива и развълнувана от този факт. Гледам с положителна емоция и нагласа към предстоящите Игри, на които за мен ще бъде голям успех да покажа най-доброто от себе си, разбира се. Всеки един нов старт там ще бъде и нов шанс да вървя към по-високи постижения“, заяви биатлонистката пред БНТ.

В китайската столица, страната ни ще бъде представена от 16 спортисти. Състезателите на България са с трима по-малко в сравнение с Пьонгчанг 2018, но са разпределени в 7 спорта – с един повече от предходното издание на Игрите.

 

Източник
БНТ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button