Орешаченинът Бойко Манев е новият Chief People Officer на KFC

Орешаченинът Бойко Манев  е назначен за Chief People Officer на KFC в Самекс, франчайзии на KFC и Nordsee, съобщиха от компанията.

Самекс е повече от 27 години на пазара в България и притежава 20 ресторанта в цялата страна, по-голямата част от които са в София, два на магистрала Тракия, в Пловдив и Бургас. Освен това компанията управлява и ресторант Nordsee в Мол Сердика.

Бойко притежава над 20 години опит на ръководни позиции в международни компании в туризма и хотелиерството, 3 от които прекарва в САЩ. Работил е за Радисън Блу, Дедеман Хотелс, Сенс Хотел в София.

Манев се присъедини към екипа на компанията през есента на 2019 на длъжност мениджър „Човешки ресурси“, като от декември 2020 до края на 2021 съвместява позицията с длъжността оперативен мениджър, ръководейки пряко екип от 7 човека в двете звена.

Очаква се Бойко Манев да изгради култура, която прави работата в KFC истинска разлика за служителите, така че клиентите могат да я усетят във всеки ресторант, всеки ден.Орешаченинът Бойко Манев е новият Chief People Officer на KFC

Да припомним, че  грънчарката Росица Занкова (също от Орешак, община Троян) и Бойко Манев  създават  проекта проектa “Глинената шахта.”  Целта е да се заместят водните резервоари за съхранение на дъждовна вода, които съществуват в момента на пазара (метални, пластмасови, PVC) със същите по обем, но изработени от глина.  Росица е потомствен майстор грънчар с богата практика и със собствени майсторски класове по керамика. Бойко е експерт по зелени покриви с над 10 хиляди квадратни метра покриви, превърнати в „зелени градини”.

Идеята на проекта е  бизнес предложение, което има и своя социален елемент. Най-голямото предимство на глинените шахти е, че те са с „вечна гаранция“ за живот. Глинените съдове не отделят вредни вещeства в природата и не променят качеството на водата, независимо от срока на експлоатация. Съхранението на вода в подобни съдове ще я запази за по-дълъг период от време и по-късно ще може да се използва с всичките й качества.

През ноември  2018-та година  Бойко Манев е   награден с наградата „Мениджър на годината“ в конкурса на Знаменитост на България в областта на туризма

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button