Отлагат Националния крос “По стъпките на Васил Левски” в Троян

На 19 февруари ръководството на Община Троян и други институции ще почетат Апостола

Отлагат Националния крос “По стъпките на Васил Левски” в Троян, който е традиционен от години и  по програма трябваше да се проведе на 19 февруари

С уважение и преклонение пред паметта на В. Левски, но и с грижа за опазване живота и здравето на троянци, през тази година честванията около 19 февруари ще бъдат ограничени, с цел избягване струпването на големи групи от хора.

Причината е  сериозната заболеваемост, която се отчита на територията на общината (1952 на 100 000 души, по данни от 04.02.2022 г.)

Припомняме, че в събитието се включват стотици любители на спорта от различни възрасти и предвид усложнената епидемичната ситуация в момента, прекият контакт на толкова много хора от различни краища на страната, поражда неоправдано висок риск от сериозни здравни последици.

В 11.30 часа на 19 февруари ръководството на Община Троян и представители на различни институции в града ще отбележат 149-та годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на хана на Васил Спасов в Троян, с апел към гражданите да се възползват от възможността да засвидетелстват почитта си към делото на Левски индивидуално, в рамките на деня.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button