Разследват причините за пожар в лек автомобил в Троян

Разследват причините за пожар възникнал в нощта на 05 срещу 06 януари в лек автомобил, паркиран на улица в града. В РУ Троян е образувано досъдебно производство и   работата по случая продължава.

29-годишен, криминално проявен от Троян е установен като извършител на поредица от домови кражби, на територията на града. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян лицето е установено, като в хода на работата с него е станало ясно, че в периода от началото на м. декември 2021 год. до 05 януари 2022 год. е извършил кражби на медни проводници и покъщнина от 5 имота в махала Райковска, в Троян.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и работата по случая продължава.

67-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като вечерта на 05 януари при управление на лек автомобил е катастрофирал в с. Голяма Желязна. Пристигнал на мястото на произшествието полицейски патрул е установил, че малко по-рано мъжът противозаконно е отнел лекия автомобил от с. Старо село, където той е бил паркиран и оставен отключен, с ключ на таблото. Пробата за алкохол на водачът направена с техническо средство е отчела 2.11 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

 

Източник
ОД МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button