Станимир Беломъжев и Теодора Малчева са републикански шампиони

Трима троянци ще представят България на Европейското първенство по ски ориентиране

Станимир Беломъжев от Ски Хемус Троян – Световен шампион по ски ориентиране, нямаше проблеми в спринтовата дистанция от Държавното първенство  по ски ориентиране и добави поредна титла в колекцията си.

При жените златен медал към вчерашния сребърен от спринтовата щафета спечели Андрея Дяксова от „Карлък“.

И двамата бяха убедителни срещу съперниците си и спечелиха с огромни за спринт разлика от съответно над 3 и над 2 минути.

При мъжете Милен Димитров  по номер 71 от  Ски Клуб Хемус Троян завърши на 5-то място

На 15.01  се проведе смесената щафета. Отборът на Ски Клуб Хемус Троян в състав Станимир Беломъжев и Теодора Малчева спечели очаквано титлата в дисциплината смесена щафета от програмата на ДП ски ориентиране.

Втората позиция бе заета от изцяло дамския формат на Карлък Смолян Андрея и Евангелина Дяксови. Те останаха на 18 минути дистанция от шампионите. Третото място отново е “семейно” – Николай Димитров и Стефания Димитрова (сестрата на Беломъжев) от Браун тим.

В групата на 20-годишните победата отиде при „Узана: 4 в състав Тихомир Галов и Цвета Комитска.

Европейското първенство по ски ориентиране  тази година ще се проведе в Чепеларе. То ще е част кръг от световната купа, както и   ще се проведат световните първенства за ветерани и младежи до 23 г.

Една от най-големите звезди в дисциплината е световният и европейски шампион Станимир Беломъжев, който е най-яркото име сред 13-те български участници, които ще ни представят при мъжете и жените. Другата представителка на троянски клуб, Теодора Малчева   ще участва във всички пет старта. Треньор на селекцията е отново троянец –  Иван Беломъжев.

Общо 22 държави ще изпратят свои представители, като с най-пълни отбори са традиционните сили в дисциплината Швеция, Финландия, Русия и Норвегия.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button