В памет на Александър Николов – бат Сашо

В памет на Александър Николов, футболист и треньор на ФК „Чавдар“ Троян,  в навечерието  на 1 година от смъртта му може да видите  във филма, направен специално по повод тъжното събитие.В памет на Александър Николов - бат Сашо

Няколко дни след като навърши 80 години бат Сашо почина. Той не успя да победи коварния COVID-19 и след кратко боледуване той почина.

Александър Николов Христов е роден на 01.12.1940 год. Доайенът на футбола в Троян. Преминал през няколко футболни школи. Радвал се е на победите на любимият отбор в златния период на троянския футбол от 08.01.1962 година досега. Влюбен в Троянския Балкан.

През неговата школа са минали мнозина футболисти, които и досега си спомнят неговите съвети.

През месец декември 2020 г. бат Сашо бе най-щастливият човек на земята. В много тесен кръг от приятели той получи благодарствен адрес от Община Троян, подаръци от любимите си възпитанички и възпитаници.

Разказваше с огромно удоволствие за живота си.

На 06.01.21 г. троянци си взеха последно сбогом с Николов на стадион „Чавдар“ Троян с много аплодисменти.

В негова памет се събрахме  да си припомним случки и събития. Наши събеседници бяха Марияна Николова- съпругата му, Мартин Кушев, най-успелият футболист от Троян, Димитър Колев – председател на Управителния съвет на футболен клуб „Чавдар“, Владислав Трифонов – треньор, Николай Стойчев, Боян Иванов – играещ треньор и   Дарин Костов.

Всички те разказаха за Александър Николов, с какво е допринесъл за троянския футбол, весели истории.

Съпругата му изрази своята благодарност за съпричастността към Община Троян в лицето на кмета Донка Михайлова, зам.-кмет Розалина Русенова, Николай Тодоров и много други.

Целият филм в памет на бат Сашо  може да видите по-долу.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button