Андрея Дяксова и Боян Софин победиха на Държавното първенство в Троян

Андрея Дяксова (Карлък Смолян) оправда очакванията и беше безапелационна в победата си на Държавното първенство по ски ориентиране – Средна дистанция, което се проведе на Беклемето, община Троян, съобщават от Българската федерация по ориентиране.Андрея  Дяксова и Боян Софин победиха на ДП по ски-ориентиране на Беклемето

Тя пробяга маршрута за 28:41 мин и остави на 7:49 мин след себе си сребърната медалистка –  Стефания Беломъжева Димитрова (Brown Team/Браун Тим) – сестрата на европейския вицешампион Станимир Беломъжев. Третото място заслужи Наталия Атанасова от Orienteering club Begun Варна с изоставане от 10:53 от победителката.
В люта битка при мъжете, титлата отиде в  Боян Софин (Соколец Самоков), който изпревари само с 47 секунди Николай Димитров (Brown Team/Браун Тим), пробягвайки маршрута за 39:46 мин. Бронзовият медал остана за представителя на Спортен Клуб по Ориентиране „Север“ – Плевен –  Виктор Мерджанов, който остана на 8:31 мин от победата.

От троянските домакини най-добре  се представиха  Атанас Киряков от  СКО Хемус Троян – 5-то място, Николай Вълков Ски Клуб Хемус Троян -11 във  M21+ .Силвия Петрова, Елеонора Павлова fфинишираха на  4 и 6 в  W12, а в W21 Габриела Костова е на  12- та позиция.

Да напомним, че  утре  ще се проведе второто издание  на състезанието по ски- ориентиране за купа „ТРОЯН“ и мемориал „Инж. Марин Радевски“. От 11.00 часа е стартът на Средна Дистанция, а в 14.00 часа ще бъдат обявени резултатите и ще се състои официалната церемония по награждаване на победителите

„Купа Троян“ е в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски и това е второ издание .

Състезанието се организира от Община Троян, Българска Федерация по Ориентиране и Ски клуб „Хемус“ Троян.

Главен ръководител на състезанието е Донка Михайлова, кмет на Община Троян, главен съдия – Иван Беломъжев, контролен съдия ще е Станимир Беломъжев – Тачо (вице европейският шампион за 2022г.) и други светила в ски – ориентирането, съобщават Ски клуб „Хемус“ Троян.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button