Българската мъжка щафета в биатлона завърши на 18-то място

Българската мъжка щафета в биатлона 4х7.5 километра завърши на 18-о място на Олимпийските игри в Пекин. Тимът ни състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов имаше амбициите за по-предно класиране, но така и не успя да го покаже, съобщават от БНТ, цитирани от Троян експрес

Това беше и последният старт за мъжете. Утре (16 февруари) е щафетата и при дамите, отново с българско участие.

Благой Тодев натрупа голямо изоставане още на първия пост. Той допусна три грешки в стрелбата и предаде щафетата с изоставане от 2.46 минути. Владимир Илиев се представи много по-добре, като успя да изведе тима с няколко позиции напред, предавайки поста си на 16-а позиция, с две допуснати грешки в стрелбата.

Димитър Герджиков на третия пост трябваше да прави наказателна обиколка след позиция „легнал“ и излезе на 20-а позиция. А Антон Синапов получи щафетата на 18-о място и финишира на тази позиция в крайното подреждане.

Изключително драматично се разви състезанието за водещите щафети. Отборът на Норвегия спечели трета олимпийска титла в тази дисциплина.  На второ място се нареди Франция, а на трето тимът на Руския олимпийски комитет.

При дамите съществува малък шанс Милена Тодорова да участва на масовия  индивидуален старт в събота, тъй като в момента е втора резерва от квотата на състезателките извън ранглистата от световната купа, съобщават от Олимпийския отбор на България за областта.

По-късно днес, от 14.10 ч. българско време, Александра Фейгин ще направи своя дебют на олимпийския лед с кратката си програма във фигурното пързаляне..

.

Българското участие в биатлона приключва утре с щафетата при жените от 9.45 часа. Състезанието можете да проследите на живо по БНТ 3.

Източник
БНТ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button