Българската щафета при жените не завърши в Пекин

Милена е в очакване да отпадне състезателка за утрешното състезание - масов старт на топ 30. 

Българската щафета при жените в биатлона на 4х6 километра на Олимпийските игри в Пекин остана на 18-о място в крайното класиране, съобщава БНТ за Троян експрес и областта

Отборът ни не успя да завърши състезанието, тъй като на трети пост беше затворен от лидерите. Това, според правилата, означава край на надпреварата за изостаналия тим.

Щафетата ни беше в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева. Последната обаче така и не излезе по трасето.

Троянските биатлонистки  зсе представиха много добре. Милена предаде 4-та щафетата на Мария Здравкова. Лори успя да навакса  изоставането от Мария, но беше затворена от победителките.

За  Лора предстои и Световното първенство за младежи  в Солт Лейк Сити, Юта, САЩ от 21.02 до 23.02.2022 г.

Милена е в  да очакване да отпадне състезателка за утрешното състезание – масов старт на топ 30.

Българките имаха амбициите и желанието за много по-добро представяне, но не успяха да завършат по подобаващ начин участието си на големия спортен форум. В масовите стартове при жените и мъжете няма да имаме българско участие.

Олимпийското злато е за квартета на Швеция, който завърши за 1:11.03.9 часа с шест грешни стрелби. Второто място е за тима на Руския олимпийски комитет, а третото за Германия.

20 отбора се включиха в надпреварата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button