Димитър Герджиков е с най-добър резултат, Владо е 61-ви

Илиев - Трябва да анализираме, но това не е оправдание

Димитър Герджиков, Владимир Илиев  и Антон Синапов останаха извън топ 40 в крайното подреждане на 20 километра на Олимпийските игри в Пекин.

Димитър Герджиков завърши  на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата.

На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки), а Антон Синапов завърши на 85-о място (+10.00 минути, 6 грешки) от 92 биатлонисти.

Олимпийски шампион е французинът Кантен Фийон-Майе.

Ето какво сподели световния вицешампион  от Троян, Владо Илиев пред камерите на БНТ след края на състезанието, че не се чувства добре чисто функционално, което отдава на високата надморска височина, на която се провеждат надпреварите в биатлона в Джъндзякоу.

„Тежко начало. Две грешки, които не знаех къде отидоха и се разколебах, защото предишните дни на стрелбата всичко беше наред. Явно вятърът много рязко се мени и не успях да се справя. Повече ме безпокои функционалната ми форма, толкова слабо никога не съм бягал. Имахме опасения тук за височината, може би днес и аз бях от тези хора, на които им влияе височината, Трябва да анализираме, но това не е оправдание. Чувствам се уверен в стрелбата, тренировките го показваха“, сподели Илиев.

Антон Синапов  също не остана доволен от стрелбата, която проведе. Той допусна 6 грешки на огневия рубеж.

„Много ми се отразява надморската височина, доста бягане за бягане и за стрелба. Много е сложно, особено в последните две обиколки, заради студеното време. Условията са трудни за бягане, отрази ми се това и в стрелбата. За себе си трябва да си извадя изводи за стрелбата и да коригирам грешките си. През целия сезон показвам несигурност от позиция легнал, въпреки че през годините това беше моят коз, това не е моята стрелба сега“, каза Антон Синапов пред БНТ, цитирано от Областта.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button