Две победи за Добромир Калистерски в Сараево

Две победи за Добромир Калистерски от СК по джудо „Чавдар“ Троян на европейската купа в Сараево (Босна и Херцеговина) зарадваха любителите на джудото, съобщава електронната медия Джудо

На старта в категория до 81 кг младият ни талант преодоля представителя на домакините Мустафа Хабиб с ипон, а след това се справи и с поляка Павел Држимал, европейски вицешампион до 23 г. от 2019-а, ипон.

В следващия кръг обаче  студентът по право в УНСС, трета година, не успя срещу състезаващия се за Германия Шамил Джавбатиров, трети от Евро 2019 до 23 г.

Другият ни представител в категорията Ашот Мартиросян бе спрян от бъдещия финалист Малик Абдул Умаев (Белгия) още при първото си излизане на татамито – ипон.

Титлата в категорията спечели французинът Арно Арегба.

На турнира България бе представена от шестима състезатели. Завърналият се на татамито след дълга пауза Денислав Иванов постигна победа и загуба в категория до 66 кг. Явор Михайлов (73) също записа успех и поражение.

На турнира стартираха 321 състезатели от 26 страни. Нашият тим бе воден от треньорите Емил Дамянов и Николай Матев.

Да напомним, че 22-годишният троянски боец спечели при мъжете в кат. до 81 кг на ДП в Пазарджик и дублира титлата си от миналата година. Досега има  вече 12 медала от държавния шампионат във всички възрастови групи, своеобразен рекорд в българското джудо(Т21)

Снимка: БФ Джудо, LAP.BG

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button