Един малко по-различен пост на троянска майка, който заслужава да се прочете

Един малко по-различен пост на една млада майка – Цвети Кирилова, ни разкрива, че в Троян има благородни хора.

Цвети Кирилова споделя, че ѝ се случвало вечер някой да го заболи нещо или детето му изведнъж да не се почувства добре.
Също така знае, че в Троян няма денонощни аптеки.

Заради това тя се е заредила с лекарства от първа необходимост – обезболяващи, капки за нос, някои неща за смучене, прахчета за настинки, на които следи да са в срок на годност.
„Ако се наложи, веднага ще даря или услужа, без значение на кого, безвъзмездно“ – пише Кирилова.

Тук е мястото да напишем, че този проблем е поставян неведнъж пред общинската администрация от гражданите на града. За съжаление, те не могат да казват на бизнесмените кога да работят търговските обекти и кога – не.

Троянци също предлагат да има вендинг-машина за лекарства, но все още няма конкретен отговор. Такъв вид машини има във Варна, Благоевград и др.

За автоматите с лекарствени продукти по закон е задължително автоматът да е към аптеката и да е на територията на аптеката, т. е. вътре в помещението, което обезсмисля автомата, ако не можеш да влезеш вътре, след като аптеката затвори. (Мария Кюркчиева)
Линкът със списъка с лекарства, които могат да се отпускат с автомата, са определени с наредба от министерството на здравеопазването и може да се намерят ТУК

Машините поддържат нужната температура за съхранение на общодостъпните лекарства, които са без рецепта.

В крайна сметка Троян се нуждае от денонощна аптека или вендинг-машина. Дано този проблем бъде решен в най-скоро време от собствениците на аптеки.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button