Лора Христова: Важното е продължиш да показваш максималното, което можеш

Лора Христова, 18 годишната биатлонистка от Троян, е най-младата състезателка в българския отбор на Зимните олимпийски игри в Пекин.

На 11.02.22г. й бе олимпийският дебют на  спринта на 7,5 километра  и завърши на  89-а позиция(+5:43.4; 4), като допусна четири грешки при стрелбата, три от които на легнал.

След финишинирането си тя сподели пред БНТ, че не е била много напрегната. „Исках да се забавлявам максимално. Да се наслаждавам на самото състезание сред най-добрите.“

„Бях развълнувана. Гледах да не се притеснявам за самия старт, да се наслаждавам  и да остана максимално концентрирана. За съжаление още на първата стрелба направих три пропуска. Това са основни грешки, които допускам често. Направих ги и днес. Но гледах това да не ми повлиява на следващата стрелба и на бягането, защото това все пак е биатлон и се случва да не тръгнеш добре. Важното е продължиш да показваш максималното, което можеш“, коментира тя.

„Не съм доволна от представянето си. Това не е моята стрелба. На бягане дадох всичко от себе си, но беше много тежко. За мен да съм тук сред най-големите и да се уча от всеки е доста голям плюс за в бъдеще. Натрупвам опит и гледам да си взема поука от всяка една грешка, която допускам“, допълни тийнейджърката.

Тя се надява да се представи по-добре в женската щафета през следващата седмица.

„За щафетата ще дам всичко, което мога от себе си и се надявам и стрелбата ми да мине чисто“, каза Христова.

Лора, възпитаничката на СКБ“АЯКС“ Троян, не участва на 15 км спринт.  От треньорския щаб бяха преценили да не я пускат и да й дадат допълнителна почивка в тежката и много изискваща физически дисциплина. Целта бе  да я запазят възможно най-свежа за  олимпийския й дебют.

Ученичката от 12.клас в Троян, Лора Христова,  от месец май  2021 година е в националния отбор на България по биатлон. Тя премина от националния тим при девойките в отбора на жените  и заедно с  другите състезателки –  троянката Милена Тодорова, Мария Здравкова и Даниела Кадева, получиха квоти за Зимната олимпиада.

Лора от  малка  мечтае да се състезава на Световната купа сред най-добрите. Тя  следва напълно насоките на целия екип. Намира пълна подкрепа в лицето на семейството, които й са пример за подражание в живота, и  винаги  я съветват  да е спокойна и концетрирана.

Очакваме да я видим отново на трасето по време на щафетата при жените следващата седмица.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button