Милена Тодорова записа престижното 17-о място в Пекин

Да, днес поне стрелбата се получи, не знам защо, но тук ми е просто тежко.

Милена Тодорова  от Троян, надеждата в българския биатлон, записа престижното 17-о място в индивидуалния спринт на 7,5 километра на Олимпийските игри в Пекин. Тя финишира на 1:31.1 минути след победителката, като допусна една грешка в стрелбата от позиция легнал, което наложи да прави една наказателна обиколка, съобщава БНТ. Другата троянка  – Лора Христова  дебютира на олимпиадата и   зае 89-та позиция (+5:43.4; 4)

Останалите три наши представителки останаха назад в подреждането. Мария Здравкова е 78-а (+3:54.8 минути, 1 пропуск в стрелбата), Даниела Кадева е 84-а (+4:42.1; 1),

Норвежката биатлонистка Марта Осбу Ройзеланд спечели златния медал, като завърши с време 20:44.3 минути, без да допусне грешка в 10-те стрелби.

Втора позиция зае шведката Елвира Еберг (+30.9 секунди; 0), а италианката Доротея Вирер (+37,2; 0) взе бронза.

Милена Тодорова сподели пред БНТ след финала на състезанието, че все още ски бягането ѝ създава проблеми.

„Да, днес поне стрелбата се получи, не знам защо, но тук ми е просто тежко. И днес ми беше тежко. Днес ските ни бяха много хубави, карах със състезателки, които са на много добро бегово състояние. Имахме много равностойни ски днес“, каза Милена Тодорова.

Мария Здравкова (Амбарица Троян) изрази съжалението си, че е допуснала една грешка в стрелбата, при това на последния си опит.

„Последният ми изстрел, много ме е яд, не го отработих както трябва. Много исках да е 10 от 10. Исках да е отработена стрелбата, но за жалост се получи така. Днес беше по-топло и по-добре за бягане, за разлика от деня за смесената щафета“, добави Мария Здравкова за БНТ.

Източник
БНТ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button