Много обекти за търговия на дребно са със статут на закриване

Много обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене в Ловешка област са с временно преустановена дейност, част от тях вече са със статут на закриване, е съобщила д-р Мариана Докторова от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус. Това съобщават от общинската администрация. Д-р Докторова уточни за БТА, че, ако преди година в областта са работили около четири хиляди обекта, сега са 2961.

Причината е ковид кризата – липсата на персонал и клиенти, отговарящи на изискването за зелен сертификат, както и високите цени на електроенергията.

През миналата седмица са извършени 79 проверки от Областната дирекция по безопасност на храните. Няма издадени актове за административни нарушения, добави д-р Докторова, цитирана от Троян експрес

На щаба е станало известно още, че се запазва тенденцията за намаляване на заболеваемостта от коронавирус в община Ловеч. Има достатъчно свободни легла в ловешката болница. Всички ученици участ присъствено, няма карантинирани паралелки в общината.

 

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button