Момчетата от Футбол 7 на „Чавдар“ Троян гостуваха в Севлиево

Момчетата от  ФК „Чавдар“  Троян, формат Футбол 7, гостуваха днес  в град Севлиево на едноменния отбор. Там загубиха с 4:5 след изиграни 4 полувремена от 15 минути. Димитър Колев – един от треньорите на троянския тим поясни, че  момчетата от този формат – Футбол 7 –   традиционно играят 3 части по 15 минути. Но треньорите на отборите решиха днес да понатоварят своите възпитаници повече и затова срещата беше от 4 части или 60 мин.

Двубоят се разви много динамично, с доста добри прояви на троянчетата. В крайна сметка  мачът завърши със загуба за Чавдар. Точно тук трябва да поясним, че по време на  последното, четвърто полувреме, не им стигнаха силите. И тук възниква проблем – за физическата подготовка, върху който треньорите трябва да поработят

Също така решаващ фактор бе и многото резерви в отбора на Севлиево. Те постоянно сменяха играчи, докато при троянци нямаше дълга резервна скамейка. Тази липса е от важно значение за троянци и Колев ясно подчерта, че ще помислят и затова.

В интерес на истината, в редовното –  трето полувреме –  резултатът бе 4:2 за Троян, но не стигнаха силите  на балканджиите и домакините вкараха 3 гола  във нашата врата и оформиха крайния  резултат – 4: 5.

Всички деца се раздадоха, въпреки че бе контрола.  Много добри подавания, голови атаки и страхотна екипна игра. „В този мач не се търсеше победата или загубата,  а бе за „сверяване на часовниците“ , за футболистите и треньорите“, поясни председателят на Управителния съвет на клуба. “

Голмайстори за троянци са Михаил Йорданов – 2 гола,  Георги Дрилски и Боян Трифонов по 1.

Следващата седмица момчетата от Футбол 7 и детският отбор на троянския футболен клуб ще играят като гости в Ботевград, срещу ФК „Козаро“. Особеното там ще е, че нашите момчета ще ритат на изкуствен терен, който е новост за ботевградчани.

Мачовете  от  пролетния сезон в футболната група –  Деца – подзона В. Търново – започват средата на месеца. Чавдар ще е домакин и ще посрещне футболистите от „Литекс“ Ловеч.

До този момент отборът на „Чавдар“ Троян е на 7- мо място с  22 точки, 7 победи,  5 загуби и 1 равен мач.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button