Надгробно слово от името на БСП Троян

Надгробно слово от името на БСП Троян  по повод кончината на Христо Петков – общински съветник два мандата.

Опечалено семейство!
Близки и приятели на другаря Христо Петков Христов!
Позволете ми от името на БСП – Троян, БАС – Троян и Българска социалистическа младеж, ОПО „Цветан Керешки“ да поднеса нашите най-искрени съболезнования за кончината на Христо Петков.
Роден е на З1.04.1939 г. в трудолюбиво селско семейство в с. Балканец. След завършване на средното си реално образование се записва да учи във Висшия икономически институт „Димитър Ценов“ – гр. Свищов, където е съвипускник с бъдещите троянски партийни и стопански ръководители Никола Койнов, Минко Шошков, Дочо Дочев и редица други.
Като добре подготвен и съзнателен студент, той се утвърждава като активист във Институтския комитет на ДСНМ. След завършване на Института е приет за член на БКП. Свързва живота си с Ганка Христова. Прекрасен и уважаван гражданин и човек, той бързо се утвърждава като ръководител на Градския комитет на БКП. Повече от 15 години е главен счетоводител на Троянския клон на БНБ, който утвърждава кредитите на всички държавни и кооперативни предприятия в Троянската селищна система.
Останал верен на социалистическата идея, след 10.X!.1989 г. той е един от основните активисти на Общинската организация на БСП; два мандата е общински съветник.
Като общински съветник Христо Петков винаги проявяваше голяма компетентност и принципност при решаването на различни въпроси. Беше от малкото общински съветници, които горяха с проблемите на хората и като апостол обикаляше строителните обекти, провеждаше и срещи с всички жители на общината.
Със смъртта на другаря Христо Петков Общинската партийна организация изгуби не само един достоен и честен гражданин, който като общински съветник беше еталон за групата общински съветници от БСП, но и един достоен, последователен и високоерудиран член на БСП.
Христо Петков, заедно с Лило Трифонов, беше един от основателите на ОПО „Цветан Керешки“. Той подаде ръка, помогна за създаването и развиването на много млади кадри. Винаги работеше със сърце и душа, а не за ползи и облаги.
Партийната организация осиротя с още един достоен партиен член.
Но на негово място ще дойдат нови можещи и знаещи, които ще продължат запознатото от него.
Никога няма да те забравим, другарю Петков!
Днес свеждаме глави пред достойния ти житейски път.
Почивай в мир!

 

Източник
БСП Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button