Наградиха Европейския вицешампион Станимир Беломъжев

Наградиха Станимир Беломъжев – Тачо и неговия треньор и баща – Иван,  за спортни успехи в ориентирането и извоюване на   Европейската вицешампионска  титла в Чепеларе  по време на   проведеното февруарско заседание Троян.Наградиха Европейския вицешампион Станимир Беломъжев

Като първа точка от Дневния ред бе предложението на кмета на Община Троян, за награждаването на Тачо и треньорът му.

В своето предложение, Донка Михайлова се мотивира за предложението за награда и сподели,  че семейство Беломъжеви пишат своята, троянска история, в ориентирането и  в спорта изобщо.

Кметът на Троян припомни, че това не е първа официална церемония по награждаване на Тачо. Награждаването му като почетен гражданин, след това  и  за  световната титла. Тази награда за Беломъжев е втора по важност след световната титла.
Днес можем да поздравим ски ориентировача  и неговия треньор – баща му Иван Беломъжев, който е и масажист, ваксмайстор.

Позволете ми да кажа нещо лично.  От  семейство Беломъжеви  всички за шампиони. Доц. д-р Стефания Беломъжева – Димитрова от Великотърновския университет, е може би първата европейска  шампионка за ветерани в Чепеларе по ориентиране , която спечели титлата, само 40 дни след раждането си на второто дете. И това е своебразен  световен рекорд, който показва  колко воля за победа  в нея. Затова с удоволствие внасям това предложение и искам да пожелаем успех  на Тачо  в предстоящото световно първенство през месец март  във Финландия“, завърши Михайлова.

Наградиха Европейския вицешампион Станимир Беломъжев
Станимир Беломъжев – на трибуната

Общинските съветници гласуваха  единодушно със „ЗА“ това предложение.

Баща и син Беломъжеви  получиха поздравления и цветя от  председателя на ОБс Троян инж. Петко Пенков, който  също им  пожела успех и късмет, както и от  зам.- председателя – Владислав Кардашимов и Донка Михайлова  – кмет на общината. От своя страна Тачо благодари за годините, през  които Общински съвет Троян и администрацията помагат за да ги има тези успехи.

След официалната церемония Станимир Беломъжев сподели пред репортер на Троян експрес   че е много щастлив след това второ място – вицешампионската титла. „Има и доза разочарование, заради другите стартове, но като цяло се чувствам удовлеторен“

Беломъжев сподели, че се надява да бъдат здрави, да съумеят да проведат финална част на подготовката за Световното първенство “ да се борим отново да влезем в  разпределението за медалите“ – отговори Тачо.Кметът се мотивира зю предложението

На въпроса – как се чувства след успехите на своите деца, Иван Беломъжев отговори, че  всичко е правено за тях.   „Когато има резултати и  се вълнувам като всеки един родител с успехите им. Чувствам се  удовлеторен от постигнатото“.

Има ли деца, които ще заместят на Станимир? –  беше последният ни въпрос към Иван Беломъжев.

За жалост има само две деца от Габрово, те са на доста голямо разстояние от това, когато Станимир беше на техните години. Явно е, че  освен клубовете и федерацията, няма тази отдаденост при родителите, за да имат успех децата. „, завърши треньорът.

Всичко от събитието може да чуете във видеофайла.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button