НСОРБ осъжда нахлуването на руски войски в Украйна

НСОРБ –  Националното сдружение на общините в Република България е приел позиция, в която се казва, че българските местни власти осъждат нахлуването на руските въоръжени сили в Украйна. Изразява се нашата категорична подкрепа на кметовете на Украйна и солидарност с украинския народ, заяви за БТА заместник-председателят на НСОРБ и кмет на община Троян Донка Михайлова, цитиран от Троян експрес и Областта

„Поемаме ангажимента в рамките на възможностите, които имат българските общини, да подкрепим украинските градове и региони. В същото време ние започнахме събиране на информация, която ще бъде обобщена до понеделник, за всички общински хотели, които могат да предоставят условия за нощувки и храна на българи от диаспората в Украйна“, каза Михайлова.

По думите й все още е трудно да се дефинират конкретни възможности за подпомагане на украинските градове, но български общини са партньори с много такива. Начините за подкрепа ще бъдат обсъдени в рамките на двустранните контакти на общините-партньори, добави Донка Михайлова.

Тя каза още, че на този етап е ясно, че може да се предостави хотелската база на НСОРБ край Габрово, която е с капацитет от 120 места.

Изразена е и готовност от кмета на Бургас, че на територията на общината съществуват такива условия. Останалите места ще станат ясни в понеделник.

Автор:
Даниела Балабнова
Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button