Пощите в малки населени места ще бъдат закрити

Въвеждат електронно разплащане

Пощите в малки населени места ще бъдат закрити, съобщават от вестник Труд, цитирайки писмен отговор на вицепремиера Калина Константинова на въпрос на депутати от ДПС.
Някои пощи ще бъдат затворени, а други ще бъдат ремонтирани.
Предстои да бъде извършен пълен анализ на състоянието на пощенската мрежа, пише в отговора на вицепремиера. В анализа ще бъдат отчетени критерии като гъстота на пощенските станции и използвани от тях услуги, брой обслужвано население и присъствие на държавна администрация в населеното място. На тази база ще бъдат предложени конкретни мерки за оптимизация на пощенската мрежа, посочва вицепремиерът Калина Константинова. В пощите, които останат, ще бъде направен ремонт, ще бъде подменена остарялата техника и ще бъде въведена електронна система за разплащане с клиентите, пише в отговора си Константинова, цитиран от Троян експрес  и Областта

В момента жителите на по-малките градове и села трябва да пътуват до областния център при нужда от определена административна услуга. Целта е това да се избегне чрез предоставяне на административни услуги в пощите. За да стане всичко това възможно ще трябва да бъдат повишени знанията на служителите в пощите.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button