Предстоят състезания по ски-ориентиране за купа „ТРОЯН“ и мемориал „Инж. Марин Радевски“

Предстоят състезания по ски-ориентиране  за  купа „ТРОЯН“ и мемориал „Инж. Марин Радевски“, които ще се проведат  на 12 и 13 февруари 2022 г на писта за ски-бягане и биатлон Беклемето,.

Ще се проведе  и  държавното първенство (ДП) по ски – ориентиране средна дистанция, и  II-РИ състезания по ски- ориентиране за  купа „ТРОЯН“ и мемориал „Инж. Марин Радевски“

„Купа Троян“ е в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски и това е второ издание .

Състезанието се организира от Община Троян, Българска Федерация по Ориентиране и Ски клуб „Хемус“ Троян.

Главен ръководител на състезанието е Донка Михайлова, кмет на Община Троян, главен съдия  – Иван Беломъжев, контролен съдия ще е  Станимир Беломъжев – Тачо (вице европейският шампион за 2022г.)  и други светила в  ски – ориентирането, съобщават  Ски клуб „Хемус“ Троян.

На 12 .02. 2022 (събота) – от  13:00 часа  започва  старта на  ДП Средна дистанция

На 13.02  в 11.00 часа е  стартът на Средна Дистанция, а в 14.00 часа  ще бъдат  обявени  резултатите и  ще се състои официалната церемония по награждаване на победителите

Миналата година двудневното национално състезание по ски ориентиране за „Купа Троян“, което се проведе на 23 и 24 януари на Беклемето, бе спечелено от отбора на „Узана“ Габрово. Отборът на Ски клуб „Хемус“ Троян остана на шесто място.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button