SEO оптимизация за онлайн магазин

Как да се класираме на първо място в Google

Под SEO оптимизация се подразбират всички онези действия и стратегии, които предприема една SEO агенция като blog7, за да класира един бизнес сайт на първа страница или в идеалния случай един онлайн магазин на първо място в органичните резултати в Google. Много хора автоматично приемат, че това за да може един сайт да увеличава трафика си и да продава, трябва да се намира точно в ТОП 3 на търсачките за неговите ключови думи.

Това наистина е така, но има уговорки за които е добре да сте запознати преди да наемете агенция за професионална SEO оптимизация.

Каква е ползата за бизнеса ми, моят сайт да е на първа страница/първо място в Google?

Предимствата на всеки бизнес сайт да е на първо място в резултатите от органичното търсене са много, като най-важните са:

  1. Повече посетители
  2. Повече възможности за продажби
  3. По-голям оборот
  4. Повече хора научават за Вашия бранд

Само трафика ли е важен?

Можем да предположим че увеличения трафик ще доведе до повече поръчки и клиенти за Вашия бизнес, но работата на SEO оптимизатора свършва до доброто класиране. Това дали Вашият онлайн магазин ще може да продаде стоките си зависи изцяло от Вас и от ценовата Ви политика, обработката на поръчките и бързите доставки.

Къде точно на първата страница ще се позиционира сайтът Ви е от ключово значение понеже всички изследвания показват че първите 3-4 сайта обират трафика и за останалите почти не остават посетители.

Какъв е интересът на търсачката?

Пазарната стойност на търсачката е за милиарди долари на борсата. Основните и приходи идват от продажба на реклами. Всеки път, когато някой потребител кликне върху някоя реклами, съответният рекламодател плаща на Google определена цена. Сами можете да направите сметка колко милиарда потребители по света търсят каквото и да е в google и кликат по рекламите. Так приходите които се генерират са огромни.

Бизнес без приходи няма

Това задължава търсачката да се стреми към максимално качествени резултати на посетителите за да бъдат те доволни. А доволния клиент остава лоялен за винаги. Google не може да си позволи да развали качеството на резултатите в органичното търсене, просто защото това ще все едно сам да отреже клона на който седи. Ако хората спрат да ползват търсачката и намалеят приходите от реклами това ще е краят на Google.

Скъпо ли струва да наема експерти за сайта си?

Понеже под „SEO оптимизация на сайтове за търсачки“ информацията която можете да откриете в Интернет е необятна добрите новини са че е по-добре да потърсите SEO агенция на която да възложите да работи по Вашия бизнес сайт. Потърсете ревюта и препоръки на клиенти които са работили вече и имат изградено мнение за начина на работа на утвърдените СЕО агенции на Българския пазар и изберете Вашият партньор за дългосрочна работа. Всяка агенция има обявени цени за услугите които предлага. Прегледайте ги и ги сравнете за да сте наясно преди да подпишете договор за управление на Вашия сайт.

Само така че сте сигурни че за онлайн магазина Ви ще се грижат професионалисти.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button