Страхотен ден за мъжкият ни биатлон 

Владо, Благой и Антон Синапов ще участват в преследването

Страхотен ден за мъжкият ни биатлон  по време на Зимната олимпиада в Пекин! Трима българи  – Владо, Благой Тодев и Антон Синапов ще участват в преследването!

Владимир Илиев, възпитаник на СКБ“АЯКС“ Троян тръгна много добре, На стрелбата -легнало положение – той не допусна грешка. По време на втората стрелба  не уцели 2 пъти  и това  му донесе 31-то място. Той завърши  1:51.8 минута от победителя Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, като се класира за преследването на 13 февруари

„Не съм доволен, допуснах две грешки, които са чисто мои, обидно е после като погледнах на финала колко напред мога да бъда. Днес се чувствах по-добре, надявам се в следващите също да съм още по-добре. Гадна грешка от моя страна. Всичко беше наред, не успях да се справя, трябваше още малко, поне да преборя последния изстрел, поне него да сваля“, сподели Владимир Илиев пред БНТ.

„Днес бях по-добре. Няма ден с ден еднакъв от функционална гледна точка. Вчера се чувствах много по-добре, един ден добре, веднъж не толкова. Дошъл съм да се състезавам, ще дам най-доброто от себе си“, каза още Илиев.

Запитан за представянето на Милена Тодорова, която завърши 17-а в спринта при жените, той отговори, че бъдещето е пред младата ни състезателка.

„На мен няма какво да ми каже, аз ѝ казах, че бъдещето е пред нея, и вчера беше много близо, само на един изстрел. Тя трябва да повярва в себе си. Смятам, че в бъдеще ще прави много добри резултати“, коментира Владимир Илиев.

На своя дебют на олимпийски игри, Благой Тодев  записа най- добрият резултат в кариерата си. С 52-а позиция (+2:38.8 минути, 1 грешка)  също ще бяга на 13.02.

Антон Синапов финишира на 56-о място (+2:45.0 минути, 2 грешки) и заедно с Владо и Благой ще го видим  в утрешния старт.

Митко Герджиков също не бе доволен от себе си, заради 3-те грешки. Той е 63-и с изоставане от 2:56.1 минути и две грешки на огневия рубеж.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button