Троянката Милена Тодорова: В Биатлона ден с ден еднакъв няма

Мария Здравкова е 50-тя, Милена - 52-ра

Троянката Милена Тодорова днес поправи грешката  от несполучливия старт на смесената щафета в събота по време на Зимните олимпийски игри в Пекин, Китай.  Но не успя да покаже себе си до края и се класира на 52-ро място. Мария Здравкова се представи най- добре от българките на олимпиадата, след много добра  стрелба (19 от 20)  финишира  50-та.

„„Цял сезон не мога да си намеря стрелбата на прав, борих ги, и първата, и втората стрелба, но не знам, нямам обяснение защо така се получава. Знам, че в биатлона ден с ден няма. На големи първенства си личи, че успяваме да се съберем и се получава. Надявах се и тук нещата да се получат, въпреки лошия сезон. Все още не се получават. Днес беше малко по-топло, усетих студа повече през втората част на състезанието“, каза пред БНТ, биатлонистката от Троян.“

С много добра първа стрелба  – легнало положение (0 грешки), в останалите    допусна 5 грешки.

Момичето от  Троян, което следва  осторожно напътствия на треньорите от отбора , направи много добре впечатление в този старт, но все още не й се получава, както каза самата тя.
Мария Здравкова  тръгна последна от нашите момичета – 19 точни изстрела от 20 стрелбии и завършва на 50-та позиция

Даниела Кадева, която все още се възстановява от контузия, приключи на последното 86-о място (+15.177 минути, 8 грешки) сред завършилите надпреварата.

Немската биатлонистка Дениз Херман спечели златния медал в дисциплината.

На второто е представителката на Франция Анаис Шевалие-Буше ), а трета завърши норвежката състезателка Марта Рьозеланд

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button