Троянска майсторка на ориенталските танци участва в „България търси талант“

Троянска майсторка на ориенталските танци превзе сърцата на  част журито на реалити-предаването „България търси талант“ тази вечер.

Това е Виолета Вълчева, която е професионален танцьор, хореограф и инструктор по ориенталски танци от 2010 година.

Нейният танц по време на първото й изпълнение на „България търси талант“,  впечатли Катето Евро,  проф. Тодор Кантарджиев и Евелин Костова. Гологлавият водещ на едноименното шоу по БТВ – Николаос Цитиридис, сподели, че не го е грабнал танца на троянката и даде отрицателен вот. Останалите членове от журито бяха единодушни, че завършилата висше образование с география и биология, танцьорка на арабски танци трябва да продължи напред.

34-годишната Виолета от балканския град Троян, е финалист в професионални категории, а на по-късен етап и съдия в международни конкурси по ориенталски танци, участва в телевизионни предавания и е гост артист на национални и международни сцени. Квалифициран преподавател с множество обучения, Виолета е основател на школа по ориенталски танци Бадрия, ръководител и хореограф на професионалната шоу бели денс група – Violeta Dance Company и създател на образователните курсове Ракс Академия. Тя е и организатор на партита и спектакли с ориенталски танци, а от 2019 г. е част от престижната международна трупа за египетски фолклор на Мохамед Казафи.

Извън обученията по ориенталски танци, Виолета е сертифициран инструктор по аеробика, каланетика и стречинг от НСА „Васил Левски“ и педагог със специалност биология от Софийски университет. Тези образования й дават разбиране за мускулните групи, анатомията на човека и правилното движение на тялото и възможността да обясни разбираемо техниката на ориенталския танц на своите ученици. Също така й помагат за изграждането на добър и работещ педагогически подход, който тя успешно прилага в часовете си. Виолета учи и говори арабски език. Освен това тя посещава уроци по класически балет и актьорско майсторство, за които вярва, че я развиват и обогатяват като танцьор и преподавател.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button