„Узана“ отново вдигна купа “Троян” и мемориал “Марин Радевски”

„Узана“ Габрово отново имаха превес на днешното второ състезанието по ски ориентиране за купа “Троян” и мемориал “Марин Радевски” на Беклемето, организирано от Община Троян, Ски Клуб „Хемус“ Троян и фирма „Калинел“.

Участваха над 200 състезатели от клубове от цялата страна в състезанието, което  е в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски.

Главен ръководител на състезанието бе Донка Михайлова, кмет на Община Троян, главен съдия – Иван Беломъжев, контролен съдия ще е Станимир Беломъжев – Тачо (вице европейският шампион за 2022г.) и други светила в ски – ориентирането, съобщават Ски клуб „Хемус“ Троян.

Отборен първенец  отново е “Узана “ – Габрово, на второ място са “Браун тим” – Велико Търново (със силно троянско участие – участваше сестра на Станимир Беломъжев – Стефания и съпругът й). Домакините от  клуб по ориентиране  “Хемус” – Троян останаха  трети.

В елитната група първенци отново  са Андрея Даскова и Боян Софин.

В M45 (10)  първи финишира Николай Вълков 77  от Ски Клуб Хемус Троян. Мартин Коев, Мариян Данчев – останаха втори, при W12 –  Елеонора Павлова и  Силвия Петрова завършиха на 3-то и 4-то място.

Донка Михайлова в края на състезанието сподели,  че успехите на спорта в Троян се дължат и на отдадеността към спорта, като на фамилия Беломъжеви, които дават всичко от себе си това състезание да го има; на подкрепата от предприемачи като Светослав Дочков , който винаги оказва всякаква логистична помощ на зимните спортове и на съпругата и дъщерите на Марин Радевски, които продължават традицията на фирма „Калинел“ да помага.

Тя завърши  с пожелание  догодина отново да се съберат на това място.

Резулатите от 13.02.2022 г може да видите ТУК

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button