Владо Илиев: Явно не съм се подготвил достатъчно

Владо Илиев – лидерът в българския отбор по биатлон в България, беше разочарован от представянето си на Олимпийските игри в Пекин, смятайки че е можел да направи по-добри резултати.

Щафетата при мъжете беше последният старт за него на Игрите, след като остана трета резерва за масовия старт. Тимът ни завърши на 18-о място на 4х7.5 км, въпреки голямото желание за по-предно класиране.

„За мен е добър пост, колкото е възможно да наваксваш. Не тръгнахме много добре, първият етап е много важен, Благой не успя да се справи много добре. Това е щафетата – всички за един и един за всички. Вчера имах възможност да присъствам на тренировката и изтеглянето на старта за по-рано е добро решение. Ако беше вечерта, щеше да е много екстремално за всички“, сподели Владимир Илиев пред БНТ.

„Последен старт е това за мен на Олимпийските игри в Пекин. Как да го оценя? Разочароващо е за мен, очаквах повече. Не съм се подготвил явно достатъчно, няма изненади. Явно такава си ми беше формата. Винаги ще гледам напред, аз съм спортист от много години. Не смятам, че е трагично представянето, гледам напред и мисля, че ще има добри резултати в бъдеще“, каза още той.

Дали ще продължи до следващите олимпийски игри след четири години?

„Четири години са много, не съм взел решение за следваща олимпиада. Смятам, че мога да дам още“, завърши Владимир Илиев, възпитаник на школата в  Троян,   област Ловеч

Димитър Герджиков  също не е доволен, но смята , че фирмата за ски трябва да се смени.

Източник
БНТ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button