За втора година “Предизвикай се с кауза”

Благотворителното събитие ще се проведе на 18 юни от различни точки в България и по света

За втора година “Предизвикай се с кауза” ни провокира да спортуваме за по-качественото образование в България. Благотворителното събитие ще се проведе на 18 юни от различни точки в България и по света, съобщават от „Заедно в час“ за Троян експрес  и Oblastta.com.

Хора от България и различни точки на света и тази година ще спортуват и предизвикват себе си, за да подкрепят достъпа до качествено образование на всяко дете. Това ще се случи в рамките на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза”, което ще се проведе за втора поредна година на 18 юни. Целта на събитието е да обедини хората, които вярват, че образованието е ключова ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са Garitage Park, Garitage Sports Center, спортна зала Левски София и CrossFit Vitosha.

Как да се включите

За да се включат в нестандартното спортно събитие, всички желаещи трябва само да се регистрират предварително на сайта https://zaednovchas.bg/sport/ с попълването на кратък формуляр, който включва и дарение за каузата. След това остава единствено изпълнение на свободно заявеното предизвикателство на 18 юни. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание. Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Възможни са индивидуални регистрации, както и групови, които са подходящи за сплотяване на работни екипи или групи приятели.

Подаръци за първите регистрирани

Специални подаръци и преференциални условия получават първите регистрирани участници в “Предизвикай се с кауза” 2022. От отварянето на регистрацията на 1 февруари до 1 март всички регистрирани ще имат възможност за индивидуално записване с early bird дарение от 20 лв. (след 1 март стойността на даренията ще бъде повишена). Освен това първите 100 души, които се регистрират до края на месеца, ще получат като подарък специална “Предизвикай се с кауза” бандана с оригинални илюстрации с най-популярните спортове в събитието. След 1 март банданите ще могат да се купят само допълнително от сайта: https://zaednovchas.bg/sport/. Стойността им ще бъде инвестирана изцяло в развитието на програмите на фондация “Заедно в час”.

Всички регистрирани участници в “Предизвикай се с кауза” 2022 участват и в томбола с много разнообразни награди, осигурени от партньори и съмишленици на каузата на събитието.

Посланици, партньори и възможности за подготовка

През следващите седмици ще бъдат обявени и първите известни посланици на “Предизвикай се с кауза”, които ще се включат в благотворителното събитие и ще насърчават повече хора също да ги последват. През миналата година лица на събитието бяха популярни спортисти и актьори като сноубордистката Александра Жекова, гимнастикът Йордан Йовчев, боксьорът Кубрат Пулев и актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и други. Организаторите планират също открити тренировки, споделяне на полезни съвети за подготовка за предизвикателствата и мини предизвикателства, които да помогнат на записаните да бъдат по-целеустремени и дисциплинирани към постигането на своето предизвикателство.

Всички регистрирани за “Предизвикай се с кауза” 2022 също ще получат кодове за достъп до мобилното приложение Cardio Athletic, където могат да се проследяват разнообразни стастики, свързани със своето предизвикателство. Приложението ще предостави още допълнителни промоции и възможности за всички записани за събитието през следващите месеци.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button