15 украински граждани са регистрирани в служба „Миграция“ в Троян

Информация за броя на настанените в областта е изискал Виктор Стойчев

15 украински граждани  са настанени в Троян, съобщават от Областна администрация Ловеч чрез ОДМВР Ловеч, 19  са в  Луковит.  В Ловеч в частен дом са настанени шестима украинци,  съобщиха от БЧК. Оттам казаха още, че в Троян по инициатива на общината в момента се провеждат анкети сред посрещнатите там украински граждани от какво имат нужда. От събирателните пунктове на БЧК в Ловеч и Троян, организирани със съдействието на общините Летница и Троян, ще бъдат предоставени храна, вода и всичко друго от първа необходимост, обявено в анкетите.

Информация за броя на настанените в област Ловеч от Украйна и за свободните места за настаняване – общински имоти, хотели, къщи за гости, изиска от кметовете на общини областният управител Виктор Стойчев. В писмото си той иска още всяка община да определи координатор, който да предоставя тази информация всеки ден до 10 ч. От страна на областната администрация координатор е Василка Христова, главен експерт в дирекция АПОФУС. По-рано днес той поиска общините да предоставят информация за капацитета на общинските имоти, в които може да бъдат настанени бягащите от войната.

Днес Виктор Стойчев разговаря и с началника на РУО – Ловеч, Еленко Начев. Двамата обсъдиха законовите изисквания и възможности за прием на украински деца и ученици в детските градини и училищата в областта.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button