53-има са украинците настанени в Троян

276 са украинските граждани, настанени в област Ловеч

53-има са украинските граждани, настанени на територията на Община Троян, съобщават от Областна администрация Ловеч. 276 са украинските граждани, настанени на територията на  област Ловеч.
В  в община Троян – 53-има в 11 частни имота, в община Ловеч подслон са получили 124-има – 58 в хотел „Ловеч“, 47 в хотел „Президиум“, четирима в учебния център на НСИ в с. Сливек, двама в с. Йоглав, седем в с. Българене и шестима в имот, собственост на общината. В община Луковит са настанени 26-има, 25 в частна база в Луковит и един в частен имот в с. Дъбен. В община Тетевен – 58 във военно-почивния комплекс в с. Рибарица, . В община Угърчин са посрещнати 9 – седем в къща, частна собственост, в града и двама в с. Голец. В община Ябланица – четирима в частен имот в с. Добревци и две деца в града, настанени при майката, която е украинка.
Данните за настанените областният управител изисква от общините всекидневно, а всеки понеделник – за регистрираните от ОДМВР.
Следващата седмица Виктор Стойчев ще се срещне лично с украинските граждани и с представители на местата за настаняване в Ловеч, на която ще разясни детайлно условията и изискванията за получаване на статута за временна закрила и възможностите, които той предлага, както и как ще се реализира мярката „40 лева“ за подслон на бежанци.

От служба „Миграция“ напомнят, че съгласно чл. 28, ал.3 от Закона за чужденците в Република България, гражданите, които предоставят подслон на чужденци, включително и на украински граждани, следва в тридневен срок да уведомят служба „Миграция“ при ОДМВР-Ловеч или съответното Районно управление на МВР по местоживеене.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button