Борба с престъпността и корупцията: тема на дискусия в Ловеч

Борба с престъпността и корупциятa – tринадесетата дискусия, организирана от БТА в рамките на инициативата й „Българските гласове за Европа“.

На 24 март 2022 г. в Пресклуба на БТА в гр. Ловеч, Българската телеграфна агенция организира конференцията „Борба с престъпността и корупцията“. Събитието е в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент.
Конференцията ще открият Радан Кънев – евродепутат, Корнелия Маринова – кмет на Ловеч, Виктор Стойчев – областен управител на Ловеч и Кирил Вълчев – генерален директор на БТА.

Темата засяга всички и всеки от нас в България. Търсим нейните национални и европейски измерения, както и идеи за промени.
В дискусията ще говорим и за новата Стратегия на ЕС за Съюза на сигурност и конкретно за нейните 4 стратегически приоритета за действие:
✅ среда на сигурност, която е подготвена за бъдещето
✅ справяне с променящите се заплахи
✅защита на европейците от тероризма
✅ организираната престъпност и силна европейска екосистема на сигурността.

Акценти в дискусията са справянето с престъпността и корупцията, превенцията на престъпления и корупционни практики, дела, присъди, необходимостта от промени в нормативната уредба.
Ще бъдат предоставени данни за най-честите престъпления и тяхната разкриваемост, за осъдителните присъди на местно и национално ниво,съобщиха  за  Троян експрес
Ще се дискутира международното сътрудничество в борбата с престъпността и корупцията, както и взаимодействието между институциите на национално и европейско ниво. Ще бъдат засегнати и теми като състоянието и необходимите промени в местата за настаняване на лишените от свобода. Тема на дискусията са още разпространението и употребата на наркотици, криминалните прояви на малолетни и непълнолетни.
За участие в дискусията са поканени експерти по право, представители на съда и прокуратурата, на неправителствени организации, които имат отношение към борбата с престъпността и корупцията и др.
Дискусията ще излъчваме в социалните мрежи на БТА: тук във фейсбук (https://www.facebook.com/events/2124003591098905) и в YouTube (https://youtu.be/OrXjvIaAKU8).

Конференцията за бъдещето на Европа
„Европейска демокрация“ се организира в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа. Гражданите на Европа, включително и от България, имат възможност да изразят пряко представите си в какъв Европейски съюз искат да живеят чрез граждански панели, дебати в съответните страни и пряко на многоезична платформа.
С инициативата си „Български гласове за Европа“, подкрепена от Европейския парламент, Българската телеграфна агенция има амбицията да даде глас на българските граждани в тези дебати, като събере колкото се може повече идеи и мнения на хора от цяла България как трябва да се промени ЕС, за да отговори на бъдещите предизвикателства.
Следете сайта „Български гласове за Европа“: https://europe.bta.bg/
За медиите:
Дискусията „Борба с престъпността и корупцията“ ще се състои на 24 март 2022 г. /четвъртък/ от 10:00 до 12:00 часа, в Пресклуба на БТА в Ловеч.
Събитието е открито за медиите.

 

 

 

 

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button