Делото за палежа на 7 автомобила в Троян продължава на 21 април

Делото от общ характер (НХОД) № 412/2021 г. – срещу Христо Х., подсъдим за палеж на общо 7 автомобила в Троян (чл. 330, ал.3 от НК) продължи вчера , 15.03. 2022г.   Бяха разпитани свидетели, както и едно вещо лице.
Предстои да бъдат разпитани още свидетели, както и вещи лица, съобщиха от Окръжен съд Ловеч
Делото продължава на 21 април от 9.30 часа.
Да си припомним:

Седем автомобила изгоряха на 14.01.2020 г. в Троян.  За щастие нямаше пострадали хора. Нанесени са обаче значителни материални щети на автомобилите. По неофициална информация мъж се е опитал да подпали един определен автомобил, но е запалил друг другият. От него изтича дизелово гориво по улицата и подпалва още шест автомобила. Заради пламъците хората от жилищната сграда са били евакуирани.

Извършени са още тогава първоначални следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Разпитван е и собственикът на автомобила, който се счита, че е бил обект на палежа, но все още не ясно, какви са връзките между него, извършителя и поръчителя. Само за 2019 година случаите на подпалени автомобили в Троян са били шест.

Според обвинителния акт около 01.00 часа, в гр. Троян подсъдимият запалил лек автомобил „БМВ“ и лек автомобил „Алфа Ромео“ – имущество на обща стойност 13 920 лв. Пожарът се разпрострял и върху още 5 автомобила на обща стойност 23 680 лв. Общо нанесените щети са за 20 753 лева.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button