Децата на „Чавдар“ Троян с пето място в Ботевград

Честито! От екипа на сайта пожелаваме на Митко  Колев здраве, късмет и футболни успехи!

Децата на „Чавдар“ Троян,  набор 2011 година,  участваха в турнир по футбол в Боетвград на 5 март 2022 г. Турнирът „Зелена купа“ 2022 г  събра  8 отбора от София, Правец, Козаро и Ботевград. Отборите бяха разделени в 2 групи по 4 отбора, като всеки  играе срещу всеки.

Троянчетата се класираха на 5-то място след като загубиха от „Арес“ София с 2:0. и „Балкан“ Ботевград с 1:0, и един равен мача  ОФК „София“ 2:2, което им донесе третото място в групата.

С „Арес“  играхме по-плахо и безспорно те бяха по-добър отбор и резултатът е показателен. С „Балкан“ Ботевград – имахме възможности, бяхме равностойни но не успяхме да реализираме и срещата завърши 1:0. С „ОФК“ София  ние бяхме по-нападателните и на два пъти  повеждахме. В последната минута столичните футболисти изравниха.

Според регламента  за 5-то и 6-то място играят класиралите се на трето място в А и Б групи. И така момчетата на „Чавдар“ играха с третия от Б група – „Козаро“ Ботевград, който завърши равен. Ботевградчани  поведоха на два пъти, но троянци успяха да изравнят и се стигна до дузпи. При изпълнението на седем метровите удари,  „Чавдар“ Троян победи и зае петото място. След тях останаха ботевградчанските футболисти“Козаро“,   футболните клубове  – „Правец“ и „София“.

Зелената купа 2022 г вдигнаха отбора на „Фортуна“ Плевен, следвани от „Арес“  и  „Лъвчетата“ София, които определено бяха по-добрите, сподели Димитър Колев, треньор на децата .

Момчетата се бориха и играха много добре, но при нас проблемът  – липса на резервна скамейка си остава. Другите отбори имаха възможност да правят повече смени, а нашите играха почти през цялото време. Умората си даде отражение. Също така липсата на мачове и опит оказва влияние. Другите момчета играят по-освободено, нашите футболистите бяха   притеснени, по-плахи. Но това не означава,че не са играли добре. Напротив – те показаха балканския характер и мъжество по време на мачовете. Има какво да се желае. Продължаваме да работим  и  търсим още такива турнири да участваме и да трупаме опит. Едно е да тренираш, друго е да играеш мачове срещу други отбори.

От името на Футболен клуб „Чавдар“ Троян трябва да благодарим на родителите, които подкрепяха децата  по време  на турнира.

Огромно благодаря и на фирма „Октопод инвест холдинг“  ЕАД за спонсорството и възможността да участваме в този футболен празник.“, завърши председателя на Управителния съвет на клуба Димитър Колев, който днес е рожденик

Честито! От екипа на сайта пожелаваме на Митко  Колев здраве, късмет и футболни успехи! Децата на "Чавдар" Троян с пето място в Ботевград

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button