Господа общински съветници, спите ли?

Господа общински съветници от Троян, спите ли добре?
Защото ние, Вашите избиратели, не спим!Господа общински съветници, спите ли?

На 31.03.2022г. вие ще трябва да гласувате промяна в транспортната схема за някои села. Едната е за село Белиш.
За Белиш и от Белиш ще има само един ден автобус – четвъртък. То е ясно защо – пазарен ден.
Причината – липса на пътници. Да, пътуват 2-ма ученици, един работещ и жена, която си гледа внуците в Троян.Тя не се качва редовно, но пътува.
Замислете се защо. Разписанието на рейса е сутрин в 6:50 часа и вторият (последен) курс за Белиш тръгва в 16:00 часа.

Сутрешният курс е добре. Отговорете си сами, коя фирма или институция в България работи до 15:30 часа, ако не е на смени. Никоя! Как тогава да има пътници за Белиш? Това разписание е от много време. Може би 20 години, ако не и повече. Този автобус обслужва само бизнеса. Превозва работници от Троян и за Троян и е съобразен с тяхното работно време. Но фирмата си закупува бус по принуда заради превозвача и по средата на учебната година учениците няма с какво да пътуват. За работещите – също няма превоз. Автобусът ще пътува един ден в седмицата. Но и той ще бъде спрян, защото жителите отдавна са решили, че те не са важни и се спасяват кой както може. Ходят на пазар с коли .
Уважаеми общински съветници, по този начин се спряха автобусите до други села на територията на общината.
Да, цифрите показват ежедневна загуба, но защо не се потърси причината толкова линии да бъдат спрени все заради липса на пътници. Защо не се потърси причината в разписанията, направени от фирмата- превозвач? Или е най-лесно – режем и край! Няма съпротива, няма търсене на алтернативни методи!
Тогава добре, но тук възниква въпросът. Вие, които постоянно афиширате, че сте Принципал, защо не попитате собственика на фирмата-превозвач за причините?

А си гласувате със зеления бутон и с това се съгласявате! Ние сме Ви избрали, за да защитавате интересите на гражданите, нали? Но излиза май друго!
Ако случайно не съм Ви събудила, ще Ви задам два въпроса:
– За 3 години кои предизборни обещания изпълнихте? Оправили се проблемът с редовното електрозахранване? Проблемът с водата по селата решен ли е?
Само да уточня , че не желая да чувам, че кметът Донка Михайлова е в конфронтация с инж. Гечев (управител на ВиК „Стенето”). Вие сте принципала, който следи дали Общинското предприятие си върши работата.
– Колко пъти посетихте Вашите избиратели? Отчетохте ли им се? Или няма какво да отчетете?

Уважаеми общински съветници, с какво спомогнахте на общинска администрация за решаване на проблема с редовното електрозахранване? Все още има села, които имат този проблем? Запомнете – „Една птичка пролет не прави!”
Искам да Ви напомня, че изборите чукат на вратата. Хората от селата ще са Ви необходими. Пак ще ги обсипвате с обещания, за да гласуват за Вас! С какви очи ще отидете при тях?
Уважаеми общински съветници, събудете се от 3-годишния си летаргичен сън и свършете нещо полезно за жителите на Троянска община, а не ни показвайте уроци по риторика. Иначе няма как да заблудите хората след 1 година.
Руслана Попсавова
Жител на Белиш

 

Господа общински съветници, спите ли?

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button