„Има такъв народ” предлага Любомир Каримански за управител на БНБ

ПГ „Има такъв народ”- парламентарната група на “Има такъв народ” официално ще номинира Любомир Каримански за управител на Българската народна банка, съобщава  във Фейсбук , Слави Трифонов, за Троян експрес

Лидерът на ИТН коментира, че Любомир Каримански не се е появил отнякъде в последния момент „той беше тук през цялото това бурно време”.

„Аз съм съгласен с министър-председателя, който още в началото на своя мандат заяви, че всяка важна позиция в държавата трябва да бъде заемана от кандидата с най-добрата квалификация. Че трябва да се „вкара експертиза и знания, за да тръгне държавата напред.” Наистина с това съм напълно съгласен. А конкретно за позицията управител на БНБ, аз и моите колеги имаме честта животът да ни е срещнал с човек, за когото сме се убедили, че е най-добрата кандидатура”, категоричен е Трифонов.

„Това е кандидатът на „Има такъв народ” за управител на БНБ – високо квалифициран банков и финансов професионалист с над 20-годишен опит в развитието на финансовия и банковия сектор и успешно приложен лидерски опит. И нещо много важно – всички, които познават Любомир Каримански знаят, че той не може да бъде управляван и никой не може да му нарежда. А това прави кандидатурата му още по-силна”, допълва Трифонов.

„Въпреки това съм сигурен, че и по тази наша номинация ще се изговорят всякакви глупости и лъжи, ще се направят всякакви внушения. Всъщност, те вече се направиха, след гласуването в парламента на едни стандартни процедури за избор на управител на БНБ”, припомня той.

„Внушенията и лъжите няма да спрат мен и моите колеги да правим това, което винаги сме правили. А то е едно и също – правим това, което ни повеляват моралът, законите, правилата. В случая – те, а и коалиционното споразумение, ако щете, ни позволяват, но и ни задължават да излъчим една силна и достойна кандидатура. И ние го правим”, заявява Трифонов.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button