Инцидент с велосипедист и пожар в контейнери за смет в Троян

РДПБЗН, напомня че за недопускане възникването на пожари е задължително спазването правила

Инцидент  с 61-годишен велосипедист се е случил на 27 март около 19.00ч. на ул.«Димитър Икономов-Димитрика“ в Троян

18-годишен при управление на лек автомобил е блъснал движещ се пред него 61-годишен велосипедист. При инцидента е пострадал велосипедистът, който е откаран за преглед в болница, с леки наранявания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на младежът е съставен акт за нарушение на ЗДвП, съобщиха от ОД МВР Ловеч.

На 26 март около 21:30 часа, в Районното управление  на МВР и в Районна служба (РС) ПБЗН Троян е получен сигнал за възникнал пожар в контейнери за смет, гаражна клетка и паркиран в нея лек автомобил, в ж.к. Лъгът в града.

По първоначална информация огънят е унищожил 3 контейнера за смет и гаражната клетка с превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство и работата по установяване на причините за пожара продължават служителите на РУ Троян.

Вчера около обед  възникна пожар  на поляна край троянското село Белиш. Горяха  сухи треви.  След бързата намеса на жители на селото и  пожарникарите от троянското поделение на ПБЗН, бе предотвратен  по-мащабен пожар.

РДПБЗН – Ловеч напомня, че за недопускане възникването на пожари е задължително спазването на следните правила:
– абсолютно забранено в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици) паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници;
– не се разрешава изгарянето на горими отпадъци и други растителни остатъци в свободните дворни площи.
Административната санкция за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно ЗМВР, е от 200 до 2000 лв.
При забелязан пожар, съобщете незабавно на тел.112.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button