Йоан Дисански е звездният готвач

Хотелиерската паралелка на СУ „Васил Левски“ Троян със златен медал

Йоан Дисански от СУ ‘Васил Левски“ Троян извоюва  златен медал в Благоевград на регионалния кръг Национална кулинарна купа на България, което се състоя  на 20. и 21.03.2022 г. ,  съобщиха  от училището.

Участваха 15 отбора от областите: Благоевград, Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, Ловеч, Монтана и Видин, споделят от ръководството.

Нашият отбор е бил в състав Анна Казакова в раздела „Най-добър млад сервитьор-сомелиер” и Йоан Дисански в раздела „Най-добър млад готвач”.

„Едно малко градче ни показа, как българския вкус може да победи“, са били думите на председателя на журито – Шеф Ивайло Димитров.

Йоан Дисански е звездният готвач
„Троянска разядка“ и „Пиката по селски с морковен флан „

Йоан представи „Троянска разядка от козе сирене с копривени крекери и свежо малиново кули“. Основното ястие беше „Пиката по селски с морковен флан с черен трюфел, шарена манджа и билкови картофи“.

Състезанието е квалификационно, за участие в големия финал на Национална кулинарна купа. Първите 6 от всяка област ще се борят за националната титла. Радостта на преподавателките- Иванка Църова и Милена Мартинова,  е голяма, тъй като и двамата участници са представили повече от достойно паралелката „Организация на хотелиерството“ при троянското  столетно училище.

И двамата участници са в 11 клас на хотелиерската паралелка. Излъчени са за подготовка след провеждане на вътрешноучилищни състезания. В процес на подготовка са още двама – сладкар и барман.

Да пожелаем успех на звездните момичета и момчета от паралелката „Организация на хотелиерството“ на СУ „Васил Левски“ Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button