Кметът Михайлова поздрави бронзовите медалистки

Кметът на Община Троян Донка Михайлова поздрави бронзовите медалистки от Световното първенство по биатлон за младежи и девойки, което се проведе Солт лейк сити, USA.

Поздравявам Ви за забележителния успех и за бронзовия медал, който завоювахте на Световното първенство в Солт Лейк Сити! Радвам се, че огромният труд, който влагате в своята подготовка, беше възнаграден и отново дадохте повод на Троян да се гордее. Да бъдеш сред най-добрите в света в своя спорт, особено когато идваш от малка страна като нашата, е огромен успех! Искрено вярвам, че най-големите Ви успехи тепърва предстоят, продължавайте смело и уверено напред!“ – това са думите, които кметът на Троян е изпратила на троянските момичета Стефани Йолова и Лора Христова – възпитанички на клуб „АЯКС“ Троян.

„Пореден успех на троянските състезатели в зимните спортове, на троянските треньори, клубове и спонсори.“, споделя още Михайлова във Фейсбук страницата си.

Нека отново напомним за големия успех на биатлонистките ни вчера.

Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова използваха само 5 допълнителни патрона и финишираха на +1:42.6 минута от победителите от Италия.
Валя беше първи пост, като предаде на Стефани от 3 -та позиция с общо 2 допълнителни патрона.
Йолова се представи най-добре от девойките, като излезе на първа позиция след първа стрелба и водеше до втора стрелба. Тя използва само 1 допълнителен патрон при второто си посещение на стрелбището и предаде на втора позиция на Лора Христова.
На Лора й бяха нужни 2 допълнителни патрона и завърши щафетата на трета позиция със закъснение от победителката (Италия) с 2:42 мин

Това е втори голям успех за нашите състезатели на Световното първенство в САЩ, след среброто на Благой Тодев

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button