Младежите на ВМРО подеха инициатива за помощ на украинските бежанци

Младежите на ВМРО подеха инициатива  за съдействие на българските бежанци от Украйна. Групата във „Фейсбук“, която младежите създадоха,  казва се  „Помощ за българите в Украйна“   и се намира на следната връзка –

https://www.facebook.com/groups/bg4bginua

Във връзка с войната, водена в Украйна, и съдбата на стотиците хиляди българи там наш ангажимент е да направим всичко по силите ни те да бъдат бързо приети в своята прародина и да се чувстват тук, в България, като при майка, а не мащеха.

Можете да се включите в националната кампания на ВМРО за събиране на хуманитарна помощ като:

Кампанията основно е за намиране на:
– Собственици, които са готови да предложат за временно ползване свой имот на българските бежанци. (Апартамент, вила, къща, хотелска стая и др.)

– Работодатели, готови да предоставят възможност за работа на българските бежанци.

– Транспортни фирми или лица, които са в готовност при нужда за транспорт на хора до място, в което да бъдат настанени, или хранителни продукти, които да бъдат доставени.

– Собственици на хранителни складове, организации или магазини, които са готови при нужда да реагират с помощ от основните хранителни продукти.

– Дрехи, подходящи за сезона, да се набират само предварително третирани (изпрани), като всеки чувал да бъде надписан – За мъж, жена или дете е и с какви размери.

Работи се по изграждане на онлайн платформа, която ще може да показва всичко това, което от организацията сме намерили, и с което можем да сме полезни на нашите братя и сестри от Украйна. (храна, дрехи, подслон и работа). За момента призовавайте хората да публикуват в създадената за целта група това, с което са готови да помогнат. Ако имате познати, бягащи от войната, ги запознайте с кампанията и в координация с нас ще направим всичко възможно да им помогнем., се казва в съобщението, цитирано от Троян експрес  и Областта

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button