Младежите се завърнаха със сребро и бронз от Световното първенство

Илиян Пенев - Възродихме една хубава традиция и се надяваме, че така ще продължаваме напред

Младежите и  девойките от Националния отбор или Б отбор на България се завърнаха от Световното първенство  по биатлон, което се проведе от 21.02 – 03.03.22 г. в  Солт Лейк Сити, САЩ.

Младежите се завърнаха със сребро и бронз от Световното първенство
Константин Василев щастлив с племенничката си.

Днес, 03.03. –  Националният празник на България,  част от тима  – Стефани Йолова (АЯКС Троян) и Валентина Димитрова(Сапарева баня) – световните бронзови медалистки от щафетата, другата троянка Лора Радковска (Амбарица), Константин Василев (АЯКС) и Васил Зашев (НСА) –  пристигнаха уморени, но доволни от своето представяне. С тях се завърна и треньорът им Илия Пенев.

Лора Христова и Благой Тодев отлетяха направо за Финландия за завършат състезанията  за Световна купа.

Сред посрещачите бяха треньорът на Б отбора – Николай Захаров, Момчил Кинов – АЯКС Троян, родители. Много вълнуващи бяха срещите след дългата раздяла.

Валентина Димитрова сподели, че се прибират с много добри емоции. Лора Радковска бе радостна, че е в България  и се завръщат с два медала. Стефани Йолова бе много развълнувана и само каза, че са уморени. Константин Василев  бе малко по-разговорлив. „Чувствам се прекрасно и се радвам, че съм на българска земя“, каза ловчалията,  който тренира в АЯКС Троян.

Васил Зашев обеща да стават все по-добри и по-добри в биатлона.

Младежите се завърнаха със сребро и бронз от Световното първенство
Илиян Пенев

Техният наставник – Илия Пенев, сподели че се е получило много добро състезание.

„Доволни сме от представянето на децата – сребро за Благой. Момичетата се пребориха  за бронз –  след 33 години  за България в щафетата. Възродихме една хубава традиция и се надяваме, че така ще продължаваме напред, в същия дух, с бойна готовност всичките. Здрави да сме, другото ще се получи. Поуките са ясни. Важното е да сме здрави“

Каква е равносметката след първенството?

Българска щафета не бе печелила медал от световно от 1989 г. Интересното е, че преди 33 г. това правят и жените, и девойките.
Първите се окичват със сребро във Файстриц (Ав). Девойките вземат бронз във Вос (Нор).

Сребро в индивидуалната дисциплина за Благой, 6-то място в спринта за троянката Лора Христова, Константин Василев и Валентина Димитрова   с 12-ти позиции. Имаме и класирания, които не са в топ 20.

Цялото посрещане  може да видите във видеоматериала

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button