Много силно представяне на Беломъжев и Дяскова

Много силно представяне и за Станимир Беломъжев, който се нареди на 6-то място и за Андрея Дяксова, която успя да изпревари 6 състезателки и да напредне до 23-та позиция в днешното Преследване от Световното първенство по ски ориентиране в Кеми, Финландия, съобщават от Българската федерация по ориентиране, цитирани от Троян експрес  и областта.

Обиколен вариант в края на маршрута лиши Тачо от по-предно класиране и вероятен медал.Много силно представяне на Беломъжев и Дяскова
Световни шампиони станаха Jorgen Baklid от Норвегия и Linda Lindkvist от Швеция!
Европейското първенство за юноши и девойки до 17 години, където за България се състезават Анна-Марея Игнатова и Йордан Иванов тече в момента. Те се състезават в средна дистанция, съответно 5,3 и 5,8 километра.
Вчера, 15.03.2022г. Станимир Беломъжев  със закъснение от 0:43 секунди от победителя  завърши на 16-то място в спринтовата дистанция. Анелия Дяскова  финишира 29-та със закъснение от 2:14 минути от естонката Daisy Kudre Schnyder

При 17 годишните на Европейското юношеско първенство Йордан Иванов и Анна-Марея Игнатова заеха 28-мите места в техните групи. При девойките победител стана представителката на домакините от Финландия Anni Salmela, а при юношите – Tim Lundberg от Швеция.

През 2017-та Станимир Беломъжев  покори световния връх в ски ориентирането, извоювайки световната титла

Състезанието предложи гъста мрежа от тесни следи, в комбинация с по-големи пътеки, които създадоха интересни и предизвикателни вариантни отсечки за състезателите.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button