На 28-мия си рожден ден фирма „Калинел“ откри нов цех

На 28-мия рожден ден на фирма „Калинел“ Троян,  Калина, Катерина и Пламена Радевска отрязаха лентата на един от последните проекти на инж. Марин Радевски, започнат през 2020г.На 28-мия си рожден ден фирма „Калинел“ откри нов цех

На мястото на стара сграда построихме нова такава, използвайки съвременни технологии и материали, резултатът от което е по-висока енергийна ефективност и наличието на повече светлина в производственото помещение, сподели Катерина.

Новият ни цех е предназначен за производството на протектори за възглавници и капитонирани калъфки приютявайки 40 души., каза още младата Радевска

В сградата също се намира обновената ни моделиерна и има разширение на пикинг зоната на прилежащия склад, с което да улесним и подобрим работния процес.

На откриването присъстваха строителят  на цеха Иван Иванов, кметът на Община Троян Донка Михайлова, председателят на Общински съвет Троян –  инж. Петко Пенков, зам.-кмет инж. Бистра Чолакова, и други официални лица.

„Успехите на „Калинел“ са успехи и за Троян“ – с тези думи поздрави Донка Михайлова  трите мъжки жени, които успешно преодоляха трудно преодолима загуба и вървят напред – майка и дъщери Радевски.

След официалната част  свещениците от троянската църква Марин и Войден Божкови осветиха цеха.

Историята говори:

През 1994 г. в малко село до Троян Калинел започва дейността си като производител на полиестерна вата за мебелната и шивашката индустрия. Калинел е основана от инж. Марин Радевски, който е управител и едноличен собственик на фирмата и до днес. През 2000 г. преместват  производството на вата в гр. Троян – в една от сградите на площадката, където днес се намират нашата основна фабрика и централния офис на фирмата.

През 2007 г. Калинел открива фабрика в град Червен Бряг, с което увеличаваме значително капацитета за шиене и пълнене на възглавници. През същата година стават и собственици на предприятието в съседство с в Троян – „Мебел“. През 2014 г. завършват строителството на нова административна сграда.
През 2014 г. откриват на нова административна сграда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button