Отбелязването на Националния празник в град Троян с молебен

Молебен за благоденствие в троянския параклис „Св. вмчк. Пантелеймон“

Отбелязването на Националния ни празник 3 март, по традиция започна в Троянския параклис „Св. вмчк. Пантелеймон“ в 10:30 часа сутринта.
Иерей Войден Божков отслужи Благодарствен молебен за здраве и благоденствие на българския народ. На богослужението присъстваха кметът на община Троян госпожа Донка Михайлова, заместник-кметът Ангел Ангелов и общинските съветници Николай Тодоров и Васил Радойчевски.

Отбелязване на Националния празник в град Троян с молебен
Мирела разговаря с хората за празника

Празникът продължи от 11:30 часа на площад „Възраждане“ с тържествена програма по издигане на Националния флаг под тържествените звуци на Общински младежки духов оркестър с мажоретки – Троян. Знамето беше изнесено и издигнато от военнослужещи във Военно формирование 24 430, съпроводено от членове на Национално дружество  „Традиция“ РК „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци-Троян-Севлиево. Венци и цветя бяха поднесени на паметниците на Захари Стоянов, генерал Карцов и Димитър Икономов – Димитриката от държавни институции, депутати от Народното събрание, политически партии и училища.  С изпълнение на Дамски камерен хор пи НЧ“Наука-1870″ Троян завърши официалната церемония по вдигане на знамето по случай 3-ти март.
Гражданите и гостите на града споделиха, че се чувстват празнично и в приповдигнато настроение, горди са с това, че са българи. Изразяваха своята благодарност към героите, на които дължим свободата си. Смятат, че този празник трябва да се празнува, защото той е паметта на поколенията.
Празничното настроение усетиха и най-малките, които пееха и вееха българския трибагреник.
Отбелязването на Националния празник в Троян  бе отразен от  Мирела Минкова, 8 клас, Клуб „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян


Автор:
Мирела Минкова Клуб „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button