Отборът на „Чавдар” Троян  с успех на турнир

Отборът на „Чавдар” Троян  – момичета до 15 години, заеха второ  място в турнира по футбол, който се проведе в Севлиево, на стадион „ДЮШ”.

Участваха четири отбора от Футболните клубове – „Янтра”, „Янтра 2013” Габрово, „Севлиево лейдис” и  троянският тим.

Отборите  играха  на системата всеки срещу всеки.

„Чавдар” Троян  изигра 3 мача – една победа и два равни нулеви резултата.

Първият мач бе с „Янтра”  Габрово и ние бяхме с една идея по-силни от тях, но завършихме 0:0. Със „Севлиево лейдис”  от града домакин,  играхме също добре и победихме с 2:0. Головете отбелязаха Ивайла Киева и Гергана Ковачева„, сподели Димитър Колев – треньор.

От третия мач зависеше дали троянските момичета ще са първи. Бяха им необходими 3 гола разлика, но в крайна сметка не успяха да реализират гол във вратата на противниковия отбор.

„Момичетата играха много добре, но им липсваше „диспечера”, организатора в отбора. Човекът, който да е в средата и да разпределя. Имаха възможност, но късмета и недобре изиграните голови акции доведоха до нулево равенство.

И така на фона на показаното на терена, това е реалното класиране  – 2-ро място. Победители са ФК „Янтра” Габрово, вторият отбор от Габрово е трети, а „Севлиево лейдис” заеха четвъртото място“, завърши Колев.

Ръководството на отбора, в лицето на председателя на Управителния съвет на „Чавдар” Димитър Колев и треньорът Владислав Трифонов са много доволни от представянето на момичетата, от тяхната борбеност и  благодарят на всички и специално на  Михаела Маринова, която е била най-полезна на терена по време на турнира.

Колев също сподели, че започна пролетния полусезон на за момчетата в  Зонална група 2021/22 –  Велико Търново,   но поради лошото време и много заболели от противниковите отбори,  срещите с „Изгрев 93”  Царевец   и „Литекс” Ловеч са отложени.

На 26.03.22 г малките футболисти от Троян ще приемат на свой терен техните връстници от ФК  „Локомотив 1927” Дряново.

Отборът на „Чавдар” след изиграни 12 срещи е на 6-то място с 21 точки и  голова разлика 34:21.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button