Отново гори землището на село Патрешко

Отново има пожар в землището на село Патрешко, съобщават от ТП ДГС Троян

От обявяването на пожароопасния сезон (25.03.2022г.) до вчера, на територията на Община Троян са възникнали 12 пожара. Един горски, а при останалите са горели сухи треви и стърнища. В момента гори отново в землището на село Патрешко.
ДГС Троян призовава всички граждани, да бъдат особено внимателни и да се въздържат от палене на огън на открито, в това число в земеделски земи.

През изтеклото денонощие в РД ПБЗН и Районните противопожарни служби в областта са регистрирани общо 18 произшествия, от които 15 без преки щети /изгорели са около 500 дка сухи треви/ и 3 произшествия с материални загуби:
– В 13.16ч. в РС ПБЗН-Троян е получен сигнал за пожар на навес с дърва, в къща в с.Борима. Огънят е унищожил домашно имущество и около 1 дка дърва за огрев.
– В 16.55ч. огнеборци от РС ПБЗН –Ловеч са реагирали на сигнал за пожар в стая към къща, в с.Радювене. Изгорели са два телевизора и домашно имущество.
– В 17.18ч. служители на УПБЗН-Угърчин са гасили пожар край с.Лесидрен. Изгорели са около 50 дка сухи треви, 20 дка върхов и 80 дка низов пожар в иглолистна гора.

Молим всеки човек, забелязал пожар в горски или земеделски територии, незабавно да подаде сигнал на телефон 112.
Припомняме, че по време на пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи но разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии.
Безотговорността на някой, ни оставя без сън и покой!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button