Станимир Беломъжев – Тачо е двукратен световен шампион

Станимир Беломъжев от Троян е двукратен  световен шампион по скиориентиране
Най-добрият ни ски ориентировач отново стъпи на световния връх в ски ориентирането, след като спечели днешната средна дистанция на Световното първенство във Финландия!, съобщават от федерацията.

„Когато тръгваха за Швейцария неговият баща и треньор Иван Беломъжев ми каза за какво отиват. Току що ми се обади по телефона и почти разплакан сподели: „Усилията ни са възнаградени!“. Браво, троянци. Гордеем се с вас!,“ написа кметът на Община Троян Донка Михайлова

Тя написа още – „Поздрави, шампионе! Троян се гордее с теб. Оставаш в историята на града ни като единствения двукратен световен шампион в своя спорт. Доказа, че можеш да постигаш и най-високите цели. Желая ти нови успехи и нови смели мечти.
Тачо даде време 40:22 минути и изпревари с три секунди втория Расмус Уикбом от Швеция. Трети остана представителят на домакините Туомас Котро, който финишира с 42 секунди по-слабо време от това на Беломъжев.
Това е втора световна титла за Станимир Беломъжев от спортния клуб в Троян, след като спечели злато на средната дистанция и на Световното първенство през 2017-а.

Нека си припомним,че на 16.03  на дългата дисциплина той  не успя да се изкачи на подиума и остана 6-ти.

Поздравления за Тачо от Троян!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button