Цената на билета за градски транспорт в Троян се увеличава

Фирма "Нешев" също увеличава цените. Спират автобуса до Белиш

Цената на билета за градски транспорт  и за населените места на  територията на община Троян се увеличавa, съобщиха от превозваческите фирми  „Цанко Мичев“ ЕТ и Нешев ООД.

От днес билетчето за градския транспорт е увеличено с 30%. – от 1 лв става на 1,30 лв.

До селата  Чифлик, Терзийско и Шипково  билетът ще струва  3.00 лв,  до басейните на курортните комплекси ще  е 3.30 лв,  за Калейца  – 1.80 лв, до Белиш и Балканец -2.30 лв и до Орешак – 2,00 лв

От фирма „Нешев“ също увеличават  цените на превозваческите услуги. До София ще е 17 лв ,   до Ловеч  и   селата  Голяма Желязна,  Ломец , Врабево билета се увеличава с 1 лв.. Това научихме от билетния център на фирмата, находящ се на Автогара Троян

Спират  и линията  от Троян до Белиш, от 1. април. 2022 г., който пътуваше в 6:00 часа и 16:00 часа за селото,   С този автобус се превозваха работници от мебелни фирми. Но те  са си закупили свои моторни превозни средства и ще извозват работниците си с тях.

Христо Ангелов –  от община Троян,  също потвърди написаното по-горе и  допълни,  че чакат становището на кметския наместник  на село Белиш  – Тодор Радевски, след това ще има комисия за обсъждане. Но почти е сигурно, че може би ще има само един път в седмицата автобус до най- близкото село в града – Белиш. Това ще е в четвъртък, заради пазарния ден.  Причината е, че тази линия е  икономически  неизгодна.  Пътникопотокът е минимален.

Причината за увеличаване цената на билетчетата е повишената цена на  разходите, включително и на горивото, съобщиха още от превозваческите фирми.

Разговаряхме и с таксиметрови шофьори в Троян, които споделиха, че се очаква увеличение на  цените и на техните услуги. Все още не знаят с колко ще е  увеличението и кога.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button