В Община Троян има настанени 35 украинци

В Община Троян има настанени 35 украински граждани на седем адреса, съобщават от Областна администрация Ловеч. В прессъобщението още  се пояснява, че  настанените в област Ловеч украински граждани към днешна дата са 257, заявените свободни места са 335.

По информация на община Ловеч на нейна територия са настанени 105 украински граждани – 58 в хотел „Ловеч“ и 47 в хотел „Президиум“. За нови 30 има готовност в учебния център на НСИ в с. Сливек. Подготвен е и един частен апартамент в ж.к. „Младост“, в който се очаква да бъде подслонено петчленно семейство. Другите свободни места са три апартамента в ученическото общежитие с капацитет 15 човека и къща с четири стаи за 8 човека. Общината е предприела спешен ремонт на три общински жилища, в които впоследствие ще може да се приютят 12 души.
В община Луковит към момента има приети 19 в частна база. Там не разполагат с общински имоти за настаняване. Нямат общински имоти за настаняване и в общините Угърчин и Ябланица. Същото е положението и в община Летница, където обаче в частен хотел са посрещнати 8 украински граждани.

В община Тетевен има настанени 58 украински граждани – във военно-почивния комплекс в с. Рибарица,

В Община Троян има настанени 35 украински граждани на седем адреса.

бщина Априлци разполага с 50 места за настаняване в семеен хотел „Саня“, като към момента няма настанени украински граждани.
По данни на БЧК – Ловеч, чрез граждански инициативи през фейсбук страницата „Украински бежанци Ловеч“ са настанени в частни домове в Ловеч, Троян и две села 26 украински граждани, в хотел „Ловеч“ – 6-има. Иначе обявените места от хотел „Ловеч“ са общо 100.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button